Asbest afvoeren

Asbest verwijderen en de kosten

Het laten afvoeren van asbest wordt u een stuk makkelijker gemaakt door deze nieuwe dienst van OVT uit Winterswijk. Door het zelf verwijderen van asbest bespaart u veel kosten.

Asbest laten afvoeren

Olijslager Veenhuis Transport uit Winterswijk biedt sinds kort een nieuwe dienstverlening aan in Winterswijk en omstreken. Deze unieke dienst is speciaal voor particulieren die zelf asbest willen verwijderen tot een oppervlakte van 35 m².

Wat houdt deze dienst in?

Wij bezorgen bij u thuis een aanhanger met speciaal asbestfolie en asbesttape, u verwijderd zelf het asbest, verpakt dit met het speciale asbestfolie en plaatst het op de pallet die bij de aanhanger geleverd wordt. Vervolgens plakt u het folie dicht met het asbesttape en OVT haalt de aanhanger weer op en voert het asbest voor u af. Let op! Zorg altijd voor een verantwoorde demontage. Ook bent u verplicht voortijdige een vergunning bij de gemeente aan te vragen voor het verwijderen van de asbest.

 

Volume transport

In de meeste gevallen gaat het om asbest platen die u wilt verwijderen. Mocht u nu geen platen willen verwijderen maar asbest brokstukken? Dan leveren wij in plaats van het asbestfolie een speciale Big Bag waarin u de asbest brokstukken kunt plaatsen. Door onze VIHB vergunning zijn wij bevoegd asbest te vervoeren.

 

Asbestsanering

Asbest in uw woning? Geen probleem! Lange tijd was het saneren van asbest alleen weggelegd voor bedrijven gespecialiseerd in asbestsanering. Inmiddels zijn de regels voor het verwijderen van asbest versoepelt en mag u zelf asbest verwijderen in uw woning en/of schuur tot een oppervlakte van 35 m². U bent niet meer verplicht om een asbestsaneringsbedrijf in te schakelen tot deze hoeveelheid. Particulieren zijn door deze nieuwe wet- en regelgeving in staat zelf asbest te verwijderen. Let er wel op dat u zorgt voor een verantwoorde demontage van het asbest.

Zelf asbest verwijderen

Zelf asbest verwijderen tot een oppervlakte van 35 m² mag u als particulier zelf doen. Het zelf verwijderen van asbest wordt een stuk eenvoudiger door de nieuwe dienst van Olijslager Veenhuis Transport. Het enige wat u hoeft te doen is het asbest in de speciale asbestfolie te wikkelen en aan uw gemeente doorgeven, dat u de asbest gaat verwijderen. OVT uit Winterswijk zorgt voor een aanhanger waarop u het asbest kunt plaatsen en inpakken met het speciale asbestfolie en tape. Dus tot een oppervlakte van 35 m² hoeft u geen professioneel asbestsaneringsbedrijf in de arm te nemen.

Volume transport

Heeft u vragen of wilt u de asbestaanhanger bestellen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie over wet- en regelgeving vindt u op de site van de overheid. Klik hier.

 

Asbest verwijderen en afvoeren Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde, Groenlo en Eibergen

Direct contact met ons opnemen?